Bästa hotell i Egypten

aug 19

Egypten är ett land som erbjuder en massa spännande. Alltifrån dom gamla pyramiderna till härliga ständer och bad. Egypten är ett väldigt stort land rent geografiskt och man har som turist en hel del att välja mellan. Från storstadspuslen i Kairo till båtresor längt Nilen eller sola och bad i Hurghada. Oavsett vad man gillar så finns det något för som flesta.hotell. I Egypten hittar man dom flesta stora hotellkedjor men också andra privata och det finns alltifrån bungalows till lyxsviter. Bara plånboken och smaken avgör. Denna artikel kommer att presentera några av dom absolut bästa hotellen i Egypten. Dock kommer artikeln att försöka att blanda hotell efter alla slags prisklasser. Egypten har återigen blivit en av svenskarnas stora semestermål efter några år av politisk turbulens men nu börjar turismen att blomma igen.  Egypten är ett måste för alla som är intresserade av historia och det finns massor av giudade resor som berättar om det svunna Egypten.

Från mindre boutiquehotell till Hilton

The Nile Ritz-Carlon

Hotellet The Nile Ritz Carlon är beläget i Kairo, precis intill Nilen. Ett lyxhotell som börjar få legendarisk status då många internationella stjärnor gärna bor på hotellet. Hotellet är fem-stjärnigt och priset därefter men hotellet ligger på ett av Kairos bästa områden med en fantastisk utsikt.Hotellet anordnar guidade resor ut till pyramiderna där man får en exklusiv guidning bland pyramiderna.

Le Meridien Pyramids

Le Meridien Pyramids

Le Meridien Pyramids ligger i Kairo och har en direkt utiskt över dom fantastiska pyramiderna. Hotellet räknas som ett lyhotell men man kan med lite tur hitta ganska billiga rum för att vara ett lyxhotell.Hotelt anordnar resor till öknen, till pyramiderna och en massa annat. På hotellet kan man njuta av ett av Egyptens bästa SPA. Hotellet anordnar gudade resor ut till oyramiderna.

Hilton Luxor Resort& SPA

Hilton Lyxor Resort & SPA ligger i den anrika staden Luxor. Är det avkoppling man är ute efter så är detta hotell ett måste. Hotellet är belgäget intill Nilen och man har en fanatisk utsikt. Hotellet har ett flertal pooler och olika SPA-anläggningar och detta hotell är bland dom höst rankade hotellen alla kategorier på Trip Advisor.

Stella Di Mare Beach Hotel&SPA

Stella Di Mare hotell hittar man i badorten Sharm El Sheikh och räknas som ett av dom bättre i orten. Hotellet har fantastiska recensioner på Trip Advisor. Hotellet satsar mycket på SPA och massage och har ett flertal pooler kring hotellet. Bara några meter från hotellet hittar man en av Sharm El Sheiks största strand. Kan vara dyrt men bokar man i god tid så hittar man rum ganska billigt.

The Oberoi Beach Resort Sahl Hasheesh

Hotellet The Oberoi hittar man i badorten Hurghada och man satar precis som många andra på SPA och avkoppling. Detta hotell räknas mer som ett boutiquehotell och är byggd i gammal egyptisk stil och är smakfullt inrett. Hotellet har ett flertal pooler och andra faciliteter som tennisbana och andra sportaktiviteter. Mycket populärt bland barnfamiljer. Kan vara dyrt under högsäsong men bokar man i tid kan man komma undan rätt billigt.