Bortglömda städer i Egypten

apr 19

Det finns flera bortglömda städer i Egypten. En bortglömd stad är en stad som av någon anledning blev övergiven under okända förhållanden vilket ledde till att folk inte längre bodde där. Nu har flera civilisationer kommit och gått sedan Egyptens storhetstid och det har även vuxit fram flera städer som har blomstrat, och sedan försvunnit från kartan. I den här artikeln kommer vi att gå igenom några av de städerna som än gång var blomstrande handelsplatser i Egypten.

Abydos

I den forna egyptiska civilisationen fanns en av de äldsta och mest häpnadsväckande städerna som mänskligheten någonsin har känt till. Men stora delar av alla städer som fanns under den tidsperioden är fortfarande ett mysterium för oss. För ett par månader sedan gjorde en otrolig arkeologisk upptäckt när Egypten annonserade att de har funnit delar av den bortglömda staden Abydos. De funna delarna är framför allt krukor, kvarlevor av hus och gravar för anrika familjer. De delarna uppskattas ha en ålder på uppemot 7 000 år och härstammar från den första staden under det egyptiska styret. Den ska ha legat endast 400 meter from templet Seti.

Akhetaten

Om du någonsin har varit i Berlins museum så har du säkert sätt den fantastiska statyn av drottningen Nefertiti som var drottning till en av de mest kontroversiella kungarna i det förhistoriska Egypten. Akhenaten var känd för sitt uppror mot de traditionella egyptiska gudarna och för att skapa en monholistisk religion som trodde på guden Aten, som var solguden. Akhenaten byggde en ny stad med ett helt nytt arkitektoniskt tillvägagångssätt. Efter att kungen dog övergavs staden av hans efterträdare Tutankhamon när han återvände till Thebes. Den började gradvis att försvinna i takt

Naukratis