Den bästa årstiden att besöka Egypten

maj 07

När det kommer till väder så är den bästa tiden att besöka Egypten från oktober till april då temperaturerna är som behagligast. Men, under december och januari är det som flest turister som besöker landet, varför det kan vara en god idé att besöka landet tidigare. Det är framför allt turistplatser som pyramiderna, luxor-templen och Kairo som kan bli väldigt trångt. Men om du vill skära ner på kostnaderna inför din resa så är det betydligt billigare att resa till Egypten mellan juni och september. I regel så är temperaturerna under juli och augusti för varma för att gå på upptäcktsfärd i Egypten. I den här artikeln reder vi ut när och varför du borde åka till Egypten.

Vädret i Egypten

För de allra flesta personer så är vädret en av de nyckelfaktorer som spelar högst roll in när det kommer till att besöka Egypten. Klimatet är generellt varmt och soligt genom hela året, och det regnar väldigt lite i framför allt Kairo. Även de platserna med mest regnfall – Alexandria och Rafah – regnar det bara drygt 46 dagar per år på. Under vintern så är det generellt milda dagar, med dagstemperaturer i Kairo på runt 20 grader. På nätterna kan temperaturerna gå ner till 10 grader. Men på sommaren är det väldigt varmt och temperaturerna kan stiga upp till 35 grader med hög luftfuktighet. Det är viktigt att komma ihåg att många av de turistattraktionerna i Egypten är belägna i öken-områdena som är väldigt varma trots avståndet till Nilen. Att ta sig genom en öken under en varm dag med 38 grader är väldigt svårt för många människor. Och flera turistattraktioner är belägna i södra Egypten där det är ännu varmare än i Kairo. Så om du planerar att besöka Luxor eller Aswan mellan maj och oktober, planera då in dina resor på en tidig förmiddag eller sen kväll för att orka med att se allt fantastiskt som finns. Mellan mars och maj finns det också massor av sandstormar i området.

 

Bästa tiden att åka båt längst Nilen

Med det i åtanke så är den bästa tidpunkten för att åka en kryssning nedför Nilen mellan oktober och april. Temperaturerna är helt okej under den här perioden och det tillåter dig att få det mesta ut ur resa. Av samma anledningar så är det flest turister under den här perioden. Temperaturer under de varmaste månaderna i landet kan gå upp till 40 grader. Så beroende på vad du tycker är okej – mycket människor, eller en billigare resa, kommer att spela in i ditt val.

Bästa tiden att ta del av röda havet

Juni och september är perioden då du vill besöka röda havets stränder. Trots att det är i mitten av sommaren så är temperaturerna vid kusten mycket svalare än de inåt land. Det är också en perfekt tidpunkt att göra massor av skoj vid havet som att snorkla, dyka, och mycket mer. Men som vanligt så är det även då flest människor som åker dig så även om du har råd att resa under den perioden är det viktigt att du redan i förväg bokar din resa så du är säker på att du får det hotellet du vill ha.