Egyptens kultur

jan 14

Egyptens kultur och historia går bak flera tusen år i historien ända till tiden av de förhistoriska faraonerna. Medan vissa av de anrika traditionerna fortvarande lever kvar, har det moderna Egypten gradvis utvecklats, dels på grund av influenser av invandrare från andra arabnationer. Personer som besöker Egypten kommer att märka av att egyptier är väldigt vänliga och reserverade, som ett resultat av deras religiösa övertygelse. Att förstå egyptiska seder och deras kultur är nyckeln till att ha en fantastisk resa till Egypten.

Egyptier är väldigt hjälpsamma personer, så som en turist är det inte svårt att hitta hjälp för vägbeskrivningar eller rekommendationer. Det är inte ovanligt att hela grupper av egyptier samlas runt dig för att svara på en fråga. De kan stå väldigt nära dig när de svarar på en fråga, och kräver inte mycket personligt utrymme. Egyptier är även lärda att tacka nej en första gång du frågar något, så om du vill bjuda med någon någonstans, eller bjuda på maten, se till att fråga en andra eller till och med tredje gång. Det samma gäller åt motsatt håll. Om du blir tillfrågad något en gång är det ofta ur ren artighet, men om de frågar en andra gång vet du att de är genuina i sin fråga. Och om du accepterar en inbjudan till ett egyptiskt hem, för en middag till exempel, och inte dyker upp skulle värden bli grovt förmjukad.

Etnicitet

Egypten har en befolkning på runt 67 miljoner människor och det officiella språket är arabiska. Runt 99% av den egyptiska befolkningen kommer från det hamitiska släktet. Det inkluderar historiska minoriteter i Egypten som beduiner och berber. Den kvarstående en procent är en blandning av greker, armenier, italienare och fransmän. Majoriteten av den egyptiska befolkningen bor runt Nilen och en grov uppskattning är att runt hälften av befolkningen arbetar med jordbruk medan den andra hälften arbetar i städer. Många anser att på grund av Egyptens strategiska läge i Nordafrika och deras placering vid suezkanalen gör Egypten till centrumet i arabvärlden. Det är vanligen ansett att den intellektuella elit från mellanöstern härstammar från Egypten.

Religion

Runt 90% av befolkningen i Egypten är sunnimuslimer, 8% är kristna och de kvarstående 2% är judar. Den islamska värdegrunden är central i alla människors liv i Egypten vare sig det gäller personlig livsåskådning eller runt den politiska aspekten i landet. Egyptier har en väldigt stark relation till sin familj och förväntas vara trogna till medlemmar ur den egna familjen. De flesta företagen är stängda på fredagar, som är en helig dag i den muslimska världen, men vissa håller stängt även under torsdagar. Muslimer från Egypten fastar under ramadan och kristna är inte tillåtna att äta, dricka, röka eller tugga tuggummi i offentligheten, men det krävs inte att de deltar i fastan. De större moskéerna är öppna för besökare under varje dag förutom under religiösa högtider. Men gäster förväntas ta av sina skor innan de går in i någon religiös byggnad.

Religion