Res i Egypten

jan 24

 

Funderar du på resa till Egypten? Det anrika landet med en bred historia har något att erbjuda för alla de som besöker landet. Vare sig du vill åka dit för att ta del av deras historia eller för att slappa vid poolen så kommer du ha en fantastisk tid i Egypten. Men det finns ett par saker att hålla i åtanke när du åker dit och framför allt så vill vi tipsa om några av de fantastiska platser du inte får missa när du väl åker till Egypten. Med det sagt här kommer våra tips inför din resa till Egypten.

När ska du åka?

Sommaren i Egypten kan vara glödande het med genomsnittstemperaturer runt 35 grader i juni, juli och augusti. De bästa månaderna att resa dit som turist är under mars, april, oktober och november då det är varmt och skönt men utan de höga topparna som kommer under sommarmånaderna. December och januari är de kallaste månaderna med temperaturer som går så lågt ner som 15 grader på natten – men med det följer också betydligt billigare priser på flyg och hotell. Beroende på vart i landet du åker kan du fortfarande få ett par sköna dagar under vintermånaderna, framför allt i de södra delarna av landet.

Res på en budget

Samtidigt som Egypten har sin del av fem-stjärniga hotell och restauranger har turister som reser dit på en budget inga problem med att hitta ett stort utbud av motell, hotell och restauranger. För de som vill resa i ett mellanskikt mellan billigt och dyrt finns det mycket prisvärda alternativ i Kairo inklusive populära hotellkedjor. Billiga måltider hittar du i den lokala matkulturen som inkluderar delikatesser som hummus och kebab. Det finns flera marknader att besöka runt om i Kairo för dig som vill shoppa under resan, något som också är ett bra sätt att spara lite pengar istället för att resa till de dyrare varuhusen.

Besök pyramiderna & museet

Besök pyramiderna & museet

Ett av världens åttonde underverk – pyramiderna. Vi fortsätter att bli fascinerade över hur de lyckades bygga de här enastående underverken för tusentals år sedan. Och visst skulle inte en resa till Egypten inte vara komplett utan att besöka dessa. Men förvänta dig en samling av turister när du åker dit då det är ett av de mest populära resmålen när folk besöker Egypten. Men trots alla människor kommer du att förundras över de här makalösa skapelserna.  I en labyrint av artefakter och skatter och mer som ett varuhus av saker att se på än ett museum. Men att vandra omkring hallarna är en förtrollande upplevelse med juveler, verktyg och skulpturer som är upp till 3 000 år gamla. Om du är intresserad av historia och vill veta mer om bakgrunden till vad du ser rekommenderas det att du anlitar en guide under din vistelse då det finns bristfällig information inne i museet och det bokstavligen finns tusentals olika saker at titta på. Kom ihåg att det är förbjudet med kameror och de behöver packas ner vid ingången.